Maskinforum

Hur du kan styra båten med en joystick

Har du någonsin undrat hur man som ensam på båten kan ha kontroll över båtens viktigaste funktioner samtidigt som man står i fören och lägger till med tamparna? Det har varit många båtentusiasters dröm att kunna hantera sin båt utan att behöva befinna sig på förarplatsen. Nu är detta möjligt, med en smidig shipcontroller.

Att använda dig av en joystick till din båt kan hjälpa dig att utför svåra moment med större lätthet. Är du nybörjare så kan detta även skapa känslan av en ökat kontroll, framförallt när du ska utföra vissa nya moment på båten. Att kunna använda en joystick för båtmotorn underlättar på så många sätt och det fungerar med flera manöverreglage på marknaden såsom exempelvis Volvo Penta.

Med en shipcontroller kan du få båten att röra sig framåt och bakåt, svänga till vänster samt höger, sakta ner eller öka hastigheten snabbt när det behövs. Allt med bara en joysticksrörelse och med en smidig fjärrkontroll som får plats i din hand. Med denna shipcontroller kan du utföra det flesta funktioner som du normalt bara kan utföra på förarplatsen. Detta gör den uppskattad även i service syften då det enklare går att kontrollera funktionerna på plats som nere vid motorutrymmet eller vid bogpropellern och akterpropellern.