Maskinforum

Skapa märksskyltar och lasergravyr enkelt

Har du funderat på om det inte är dags att faktiskt skylta upp verksamheten för att ska ett mer struktur men inte riktigt hittat rätt skyltar till din verksamhet. Det finns enkla sätt att få till det där med kabelmärkning, rörmärkning och arbetsmiljöskyltar även för mindre firmor inom el, bygg VVS och industri.

Skapa ordning och reda med professionell märkning

Det lönar sig nästan alltid att beställa dessa från en professionell leverantör som exempelvis Mapec, jämtemot att köpa in maskiner för dessa ändamål. På så sätt du kan fokusera på din kärnverksamhet under tiden. Det tar oerhört mycket av både din egen och dina anställdas tid. Nu kan du enkelt bara be dina anställda om en lista på saker som behöver märkas upp, eller ge förslag på skyltar som de tycker skulle förenkla ditt arbete.

Genom att tydligare märka upp så kommer det bli mycket bättre ordning och reda på arbetsplatsen. Detta korrelerar ofta även med säkerhet och ett effektivare arbetssätt överlag. Det är även mycket enklare vid upplärning om maskiner och annat benämns på likvärdigt sätt genom hela verksamheten.

Använd dig av en erfaren märkskyltsleverantör

Skapa ett standardiserat system för din verksamhet så kommer det även vara enklare ifall det ska ske ägarbyten av företaget då det är enklare att se vilka inventarier som faktiskt finns i verksamheten. Det finns även smidiga digitala system för detta som inte behöver kosta så mycket. Fråga gärna din märkskyltsexpert om hur du bäst kan märka upp dina inventarier och skylta upp din verksamhet med rätt typ av märkskylt för ändamålet, som kan vara rörmärkning när du behöver märka dina rör på ett bra sätt.

Lasergravyr är ett smidigt sätt att snabbt märka upp dina inventarier

Det finns något som kallas lasergravyr det går att använda för att gravera in i inventarier eller skapa skyltar, det går att få inbränt din egen logga eller inventarienummer och lasergravyr är inte lika stöldbegärlig.