Maskinforum

Rätt andningsskydd till metallfärg och sprayfärg

Ska du utföra måleriarbeten och behöver det bästa andningsskyddet till metallfärg och sprayfärg. Du kanske inte har bestämt dig än för vilken färg du ska välja och behöver läsa på lite innan. Då kan du få inspiration på sidan paintpro.se som har allt för dina måleriarbeten.

När du utför måleri och lackarbeten på maskiner, se till att använda rätt andningsskydd men även bra handskar och kläder. Sprayfärger och olika typer av metallfärg är inte bra att få in i luftvägar eller på kroppen.

Måla fordon med rostskyddsfärger från burk och roller eller måla med spraya med rostskyddsspray

När du slipar på ett fordon inför lackarbete eller inför målning med rostskyddsfärg så kommer du behöva bästa typen av slippapper för ändamålet. Nöj dig inte med de billigaste varianterna, det kommer ta längre tid och när du väljer maskeringstejp, välj en maskeringstejp som är anpassad för lackarbete så den utför det jobb med att maskera som tejpens syfte är.

Ska du måla ett fordon med rostskyddsfärger så finns det flera olika lösningar för detta och är det viktiga delar så kommer en färgspruta ge dig mer kontroll. Är det dock mindre skador som du ska åtgärda då fungerar det att lägga rostskyddsfärgen smidigt med en rostskyddsspray.