Maskinforum

Så enkelt är det att ladda din elbil hemma

Något som exploderat inom teknikbranschen och fordonsbranschen är elbilar och hur dessa drivs. Allt ifrån att skapa en kraftfull bil och samtidigt att drifttiden ska vara så lång som möjligt. Det största företaget inom elbilar är Tesla och är ett amerikanskt bil- och energiföretag som har sin verksamhet inom elbilar där bilarna drivs av solceller och batterier.

Att ladda elbil hemma är det enklaste sättet att ladda din elbil. Bilen laddar sig själv när du gör andra saker och du inte behöver gå till en bensinstation. En laddningsstation är en laddbox eller laddningspunkt med en laddningsplugg / laddningspunkt som är cirka 20 000 kr. Det finns dock statligt stöd som täcker hälften av kostnaden eftersom elbilar har mindre miljöpåverkan och därför stöder staten fler människor att investera i att köpa en elbil.

En standardladdning som är lämplig för hemmet kan vanligtvis ladda ett bilbatteri på cirka 20 km per timme (beräknat för en 1-fas 16A). Det innebär att laddning kan ta 6-25 timmar beroende på vilken bilmodell som laddas. Vanligtvis töms inte bilen helt när den laddas, och den behöver inte laddas förrän den har full räckvidd.

EV Charge + tillhandahåller laddstationer och installationstjänster för ägare av elbilar eller butiker. De har ett brett utbud av olika produkter för att ladda din elbil hemma. Såsom en laddkabel för både elbilar av typ 1 och typ 2 och en laddstation för båda typerna.