Maskinforum

Välj rätt grill till trädgården

Idag finns det många olika typer av grillar att välja mellan, beroende på vilken grill som passar dig bäst. I trädgårdarna i många svenska hem är den klassiska kolgrillen den mest populära. Det huvudsakliga kännetecknet för kolgrillar är smaken de tillför till det grillade. Enligt många är det värt att lite extra arbete som tillkommer med kolgrillar. Gasolgrillar är mycket enkla att använda och är vanligtvis lämpliga för grillning av mycket mat. Det är också väldigt enkelt att hålla en jämn temperatur under hela grillen, vilket är mycket svårare på en traditionell kolgrill. Den elektriska grillen är också mycket enkel att använda, mycket lämplig för personer som bor i lägenhet med balkong.

Tända en kolgrill

För att använda en kolgrill måste du först ta dig tid att tända den ordentligt. Innan du börjar måste du få upp en bra glöd på kolen, som vanligtvis tar ungefär 10-30 minuter. Beror lite på om du använder grillkol eller briketter Om du inte har erfarenhet kan processen vara svår att få till. Detta är en av de största nackdelarna med kolgrillar. Den största fördelen med en gasgrill är att du kan starta den mycket enkelt och snabbt. Du behöver bara sätta på gasen och ställa in rätt temperaturen. Då tar det bara några minuter att bli redo.

En fördel med en kolgrill är att den i allmänhet är billigare än en gasgrill, men i det längden kan den faktiskt bli dyrare eftersom priset på kol är högre än för gasol. Det kan kosta lite extra pengar på en flexibel och hållbar gasolgrill, men om du hellre vill ha en kolgrill behöver du inte oroa dig för det höga priset. För att hitta olika kolgrillar och gasgrill till rabatterade priser, kolla in Grillat.se.